Jij hebt ook altijd wat!

een indrukwekkend levensverhaal

Pietsje Greidanus kent een liefdeloze jeugd, met een moeder die een beklemmende macht over haar uitoefent en een vader die afstand houdt. Ze wordt seksueel misbruikt door een zwager en dat stopt pas als ze gaat samenwonen met haar jeugdliefde Sjoerd Hannema.

Rond de geboorte van hun derde kind krijgt Pietsje problemen met haar linkerbeen, wat zich uit in tintelingen en pijn. Onderzoeken leveren geen oorzaak op en Pietsje besluit, hard als ze is voor zichzelf, de pijn te negeren en door te zetten. Later wordt duidelijk dat in haar knie al jarenlang een gezwel woekert, een bovenbeenamputatie is het gevolg. Toch houdt ook in de diepste dalen van haar leven hoop haar op de been.

De kokerprothese die ze aanvankelijk draagt, geeft haar niet de vrijheid waarnaar ze verlangt. Een artikel over osseointegratie verandert haar leven. Als eerste vrouw in Nederland krijgt Pietsje in 2010 een botverankerde prothese, die haar na een traject van ruim zeven jaar verandert in een zelfbewuste, krachtige vrouw. Ze wordt expertpatiŽnt in het Radboudumc voor toekomstige osseointegratiepatiŽnten en ambassadrice voor het bedrijf Xilloc, leverancier van de Nexus, een koppeling tussen de titanium pin in het dijbeenbot en de prothese. En ze loopt de Nijmeegse Vierdaagse!

Jij hebt ook altijd wat! is een indrukwekkend levensverhaal van een bijzondere vrouw. Een symbool van hoop voor lotgenoten die seksueel misbruikt zijn of die een beenamputatie hebben moeten ondergaan.

Eddy van der Noord

Uitgever: uitgeverij Louiuse

€ 19,50

soft cover
paperback 15x23
240 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiŽnt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.