Winkelwagen

Bezig met laden...

Stationsweg 26
9001 EH Grou
t 0566-621976

Represailles in Nederland

bloedige wraak en gewapend verzet

Er zijn meer dan zesduizend landgenoten om het leven gekomen door de Duitse rechtspraak in bezet gebied en represailles na sabotageacties en aanslagen. Het gewapend verzet in de Tweede Wereldoorlog is erdoor getekend.

In dit landelijke boek wordt een overzicht gegeven van de cirkel van geweld die steeds heviger draaide en een met de week toenemend aantal Nederlanders vermaalde. Daarnaast ontstaat een beeld van een ontwikkeling in denken aan Duitse en aan Nederlandse kant. Bezettingsautoriteiten en verzetsorganisaties zijn in de spiraal van toenemend geweld meegezogen.

Er wordt een aantal door de redactie geselecteerd massa fusillades beschreven, waarbij de ruim 350 slachtoffers met aanvullende gegevens zijn beschreven in een aparte Slachtofferlijst.

Co-auteurs: Klaas Jansma, prof. mr. dr. Geert-Jan Knoops, Auke Piersma en prof. dr. Bob Smalhout

Jack Kooistra

Uitgever: Uitgeverij Louise en PENN.nl

€ 22,50

paperback
soft cover
248 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiŽnt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.