Winkelwagen

Bezig met laden...

Stationsweg 26
9001 EH Grou
t 0566-621976

30.000 evacués (UITVERKOCHT)

Limburg en Friesland verbonden door de oorlog

In januari 1945 waren de gevechten bij de Maas in Midden-Limburg zo heftig geworden, dat de Duitse bezetter besloot tot evacuatie. Ruim 30.000 mensen uit Roermond en de omliggende dorpen werden geëvacueerd naar het Noorden.

In twaalf interviews vertellen betrokkenen in dit boek over hun persoonlijke ervaringen. Verhalen die een indringend beeld schetsen van de maanden voor de evacuatie en van de evacuatie zelf. Van de afschuwelijke reis in overvolle veewagons die onderweg werden beschoten. Van het verblijf bij gastgezinnen in Friesland. De verhalen worden voorafgegaan door inleidingen over de organisatie van de evacuatie en over de organisatie van de opvang.

Het boek bevat aangrijpende teksten, maar ook veel beeld. Bijna 100 veelal niet eerder gepubliceerde foto’s en documenten illustreren de verhalen.

Eddy van der Noord

Uitgever: Uitgeverij Louise

helaas UITVERKOCHT

€ 0,00

Gebonden
Harde kaft
160 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiënt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.