Winkelwagen

Bezig met laden...

Stationsweg 26
9001 EH Grou
t 0566-621976

Recht Doen

Bataljon Friesland vertelt over Nederlands Indie 1945-1948

Dit boek laat negen mannen aan het woord over hun persoonlijke ervaringen in Nederlands-Indië. De mannen vertellen over wat zij hebben meegemaakt en wat zij hebben gevoeld. Verhalen in woord en beeld. Ook komt een familielid van een omgekomen soldaat aan het woord. Een verhaal dat vertelt wat de impact was van het overlijden van de jonge man op zijn vader, moeder en broers.

Dit boek is ‘oral history’, ‘sprutsen skiednis’. Geschreven om een bijdrage te leveren aan een meer genuanceerde beeldvorming van de strijd in Nederlands-Indië. Dat de lezer begrijpt, dat er in die strijd tussen ‘goed en fout’ vele grijstinten zaten.

Het boek is ook bedoeld als eerbetoon aan de negen geďnterviewde mannen en de ene overleden soldaat. Tien mannen die symbool staan voor de ruim achthonderd mannen van Bataljon Friesland. Een bataljon gekenmerkt door een sterke band van saamhorigheid en kameraadschap. Officieren en soldaten, die samen en met respect voor elkaar, probeerden de orde en vrede in Nederlands-Indië te herstellen.

Eddy van der Noord

Uitgever: Uitgeverij Louise

€ 17,50

soft cover
paperback
128 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiënt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.