Anny Bangma Wallner

Oer Wien, Grou, it ferset en Neuengamme

Het levensverhaal van Anny Wallner begint in 1915 in Wien. Op haar zevende gaat ze als hongerevacué voor een half jaar naar Grou. Anny zal in Grou blijven, waar ze haar latere man Sikke Bangma zal ontmoeten.

Het levensverhaal van Anny Bangma Wallner is meer dan een biografie. Anny’s leven trekt voorbij tegen de achtergrond van het vooroorlogse leven in Grou. De oorlogstijd in Grou wordt uitgebreid beschreven. Met name het verzet, waar haar man Sikke een leidinggevende rol in speelde en de periode in concentratiekamp Neuengamme. Sikke heeft daar, samen met een aantal andere Grousters, zo’n drie maanden doorgebracht.

Dit boek is meer dan woorden: circa 70 foto’s geven een beeld van Anny’s leven en het leven in Grou.

Eddy van der Noord

Uitgever: Uitgeverij Louise

€ 20,00

Gebonden
Frysktalig
120 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiënt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.