Winkelwagen

Bezig met laden...

Stationsweg 26
9001 EH Grou
t 0566-621976

Karels koffer

Nooit sprak het Indische echtpaar Karel en Marie von Ende over hun woelige tijd in IndiŽ en het latere IndonesiŽ. Een kleine koffer met unieke documenten en fotoís doorbreekt vele jaren na hun dood het zwijgen.

De inhoud, aangevuld met informatie uit archieven en gesprekken, legt een heftige episode bloot van onze geschiedenis. Over dwangarbeid in Japan, de bersiapperiode, het gedwongen vertrek, de opvang in een contractpension en de integratie in een Leeuwarder nieuwbouwwijk.

ĎKarels kofferí vertelt het verhaal dat symbool staat voor de meer dan 300.000 ontheemden, die door een mix van bescheidenheid, schaamte en traumatische ervaringen nauwelijks konden praten en lang geworsteld hebben met de strijd voor erkenning, die nog steeds niet is beŽindigd.

Henk de Vries

Uitgever: uitgeverij Louise

€ 20,00

gebonden
harde kaft
176 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiŽnt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.