Winkelwagen

Bezig met laden...

Stationsweg 26
9001 EH Grou
t 0566-621976

Opgedoken

Een joodse Berlijner ondergedoken in Alkmaar

De veelbewogen eerste helft van de twintigste eeuw als decor voor de levensgeschiedenis van een joodse Berlijner, die twee jaar in Alkmaar zat ondergedoken.

In 1901 wordt Herbert Lebram geboren in Berlijn. Groot is de schok als hij in 1939 het land moet ontvluchten. Na een kort verblijf in Amsterdam zit Lebram, samen met zijn vrouw Ursula, twee jaar ondergedoken in Alkmaar. Een tijd van angst, honger, kou en uitzichtloosheid. Ze overleven en in Alkmaar begint in mei 1945 letterlijk de victorie.

Op hoge leeftijd probeert hij het verleden al schrijvend terug te halen. Lebram slaagt hierin op een voortreffelijke manier. Een prachtig, rijk geillustreerd, document!

Oorspronkelijke titel 'Im Versteck'. Boek is uit het Duits vertaald door dochter Irene Lebram.

Herbert Lebram

Uitgever: Uitgeverij Louise

€ 17,50

paperback
soft cover
176 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiŽnt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.