Door het oog van de naald (UITVERKOCHT)

Joodse onderduik in Friesland

Een aangrijpend boek met persoonlijke getuigenissen over de joodse onderduik in Friesland.

Zeven joodse mensen vertellen hoe zij de onderduik hebben ervaren. Zij beschrijven de vlucht uit meest Amsterdam en het verblijf in de Friese gastgezinnen. Getuigenissen over spanning, emoties en angst, over vriendschap, over hoe zij door het oog van de naald zijn gekropen.

Drie Friezen uit gezinnen van onderduikgevers blikken terug op de onderduik. Hoe hebben zij het ervaren, wat hebben zij gedaan, welke gevaren waren er? Hoe was hun band met de joodse onderduikers?

De getuigenissen worden in perspectief geplaatst met een historische beschouwing over de vlucht naar en de organisatie van de onderduik in Friesland.

Het boek bevat aangrijpende teksten, maar ook veel beeld. Meer dan tachtig veelal niet eerder gepubliceerde foto’s en documenten illustreren de verhalen.

Meike Jongejan en Eddy van der Noord

Uitgever: Uitgeverij Louise

€ 0,00

gebonden
harde kaft
144 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiënt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.