Winkelwagen

Bezig met laden...

Stationsweg 26
9001 EH Grou
t 0566-621976

Rock-'n-roll in Friesland 1960-1999

Levensverhalen van 42 Friese rockers

Een tekstuele en visuele parel van maar liefst 348 pagina’s met 363 foto’s! Dit boek bevat levensverhalen van 42 Friese rockers die een tijdsbeeld geven van de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Een beeld van een veranderende rockcultuur, van wilde pioniers, gitaarbands, metal, Friese bries tot hiphop. Maar tegelijkertijd ook intrigerende en kwetsbare verhalen van wat deze 42 rockers hebben meegemaakt in hun muzikale leven en daarna.

De interviews en fotografie zijn verzorgd door een groot aantal gerenommeerde Friese journalisten en topfotografen. Veel uniek beeld komt uit de privé-archieven van de rockers. Het boek toont niet alleen een bijzonder en gevarieerd inkijkje in de geest van ruim veertig rockers, maar ook in de Friese tijdsgeest tussen 1960 en 2000. Daarmee is het een belangrijk muzikaal, cultureel en maatschappelijk boekwerk.

Uitgegeven op groot vierkant formaat (26x26) met een werkelijk prachtige vormgeving. Kortom, een lust voor het oog en een even persoonlijk als waardevol naslagwerk voor iedereen die iets heeft met rock-’n-roll in Friesland.

Jaren zestig: Henk de Jong, Arjen Kamminga, Ronald Oudkerk Pool, Nanne Kalma, Jan Engelman, Rob Tanahatoe, Jan Woudberg en Joop Bijlsma. Jaren zeventig: Frans van den Borg, Melvin van Eldik, Hans Krakou, Michiel Hoogenboezem, Wilfred van Vugt, Quido Hereman, Sido Martens en Cobus Prins. Jaren tachtig: Eric Ennema, Thijs Helfrich, Kyr van der Werf, Monique Bakker, Menno Bakker, Ernst Langhout, Sieberein Schaaf en Jankobus Seunnenga. Jaren negentig: Daniël Huitema, Martijn Engbrenghof en Erik Amsterdam, Meindert Talma, Nienke de Jong, Rik Meijer, Syb van der Ploeg, Sietse van Daalen en Joris Mous. Rockers yn ‘e memmetaal: Foppe Land, Marius de Boer, Peter Sijbenga, Piter Wilkens en Mirjam Timmer. Mogelijkmakers: Bauke Algera, Wobbe van Seijen, Josh Haijer en Bertus de Blaauw.

redactie Robert Wielinga

Uitgever: uitgeverij Louise

€ 45,00

harde kaft met foliedruk
vierkant 26x26
348 pagina's

levering

Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw bestelling krijgt u uw boek(en) thuisgestuurd.

betaling

U kunt alleen via iDEAL betalen, veilig en efficiënt. Per bestelling wordt een bedrag van 2 euro aan verzendkosten gerekend.

privacy

De Wet bescherming persoons-
gegevens (Wbp) verplicht web-
winkels om het verzenden van
persoonsgegevens via internet te beveiligen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen een website en de bezoekers versleuteld en daarmee misbruik door derden tegengegaan. De website van  Uitgeverij Louise is voorzien van een SSL certificaat. Klik hier voor het privacyreglement.