31 mei 2022

Proost!

Wat was het een bijzondere boekpresentatie in de eeuwenoude distilleerderij van Weduwe Joustra in Sneek! Onder de bezielende leiding van Steve Sibson en zijn medewerkers ontbrak het de vele gasten werkelijk aan niets. Lekkere hapjes, een overvloed aan beerenburg of andere (non)alcoholica en fansels een optreden uit het bovenraam van Piter Wilkens zelf; het was een topmiddag!

Een betere plek voor de doop van Het Beerenburg Evangelie volgens Piter Wilkens kon ik mij niet wensen. En veel Friezer wordt het ook niet. De Friese liedjessmid Piter Wilkens neemt de lezer in dit boek mee op zijn tocht langs de ziel en cultuur van beerenburg, een op en top Fries (?) drankje!. Wilkens loopt over van verhalen over de herkomst, de kruiden en de distileerderijen  van beerenburg.

Het fraai vormgegeven boek is zeer prettig leesbaar geschreven door Harry de Jong en bevat talloze werkelijk prachtige foto’s van Niels Westra. Met een uitsmijter van de gebroeders Anker over waarom zij geen beerenburg meer drinken …